Хүнсний зах худалдааны төвийн мах, махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, хадгалалт, худалдаалалтад хяналт, шалгалт хийж эхэллээ
Мал амьтны эрүүл мэндийн тухай, Хүнсний тухай, Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай, Төрийн хяналт шалгалтын тухай хууль, тэдгээртэй нийцүүлэн гарсан журам, заавар, стандарт, Засгийн газрын 224 дүгээр тогтоолоор батлагдсан Мах, махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, худалдааны техникийн зохицуулалтын шаардлагын хэрэгжилтиийг хангуулах зорилгоор “Мах, махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, хадгалалт, худалдаалалтад хийгдэх төлөвлөгөөт бус хяналт шалгалтыг нэгдүгээр сарын 28-ны өдрөөс хийж эхэллээ.
Хяналт шалгалтад мал эмнэлгийн хорио цээрийн хяналтын цэг, мах махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл эрхлэгч, хүнсний зах худалдааны төв, агуулахын үйл ажиллагаа эрхлэгч 17 аймаг, нийслэлийн мал эмнэлгийн газрын улсын байцаагчид нийт 62 аж ахуйн нэгж, 56 иргэнийг хамруулж, хяналт шалгалтын явцад 27 аж ахуйн нэгж, иргэний 538.5 тн бүтээгдэхүүнээс 35 сорьц авч, лабораторийн шинжилгээнд хамруулж, 84 зөрчлийг илрүүлж 67.9 хувийг газар дээр нь арилгуулан, илэрсэн зөрчил дутагдлыг арилгуулахаар 23 заалт бүхий 6 албан шаардлага, тухайлсан 23, нэгдсэн 14 зөвлөмжийг тус тус хүргүүлж, 46 аж ахуйн нэгж, байгууллагын төлөөлөл болох 137 иргэнд мэргэжил арга зүйн зөвлөгөө өглөө.
Хяналт шалгалт үргэлжилж байна гэж Мал эмнэлгийн ерөнхий газраас мэдээллээ.